Categorieën
Koninkrijk

Wandelen in het Christusbewustzijn

De meeste christenen denken bij Christus gelijk (en alleen) aan de persoon Jezus van Nazareth. Ze denken dat Christus de achternaam van Jezus is. Dat is echter niet het geval. Als Paulus schrijft dat Christus alles en in allen is, dan bedoelt hij hier niet mee dat alles Jezus is of dat Jezus in allen is.

Paulus doelt met ‘Christus’ op de geestelijke werkelijkheid die ten grondslag ligt aan de hele fysieke schepping. Christus is alles en in allen, omdat alles en iedereen voorkomt vanuit Christus. Synoniemen voor Christus zijn: Licht, zalving van de Geest, Gods glorie of Gods heerlijkheid. Er bestaat niets buiten Christus. Dat betekent dat de gehele fysieke schepping vol is van Gods glorie. De zalving van Gods Geest is in de hele schepping aanwezig en niet alleen op plaatsen waar men op gezette tijden God aanbid. Helaas zijn we ons Christus niet altijd bewust. We ervaren Gods glorie niet ieder moment van de dag. Dat wil dus niet zeggen dat Christus dan afwezig is, maar dat ons bewustzijn op dat moment verduisterd is, waardoor we de Geest niet ervaren en het Licht niet zien.

Heeft Christus dan helemaal niets te maken met Jezus van Nazareth? Zeker wel! Jezus wandelde volledig in het bewustzijn van Christus. Hij was zich voortdurend bewust van Gods glorie die in alles en iedereen aanwezig is. Paulus noemt dat ‘wandelen in de Geest’. Er zijn nog maar weinig christenen die net als Jezus 24/7 in de Geest wandelen. Willen we werkelijk als Jezus in deze wereld zijn, dan zullen we ons dus net zo Christusbewust moeten worden als Jezus zich dat destijds was. Dat begint met je te realiseren dat we net zo Christus zijn als Jezus van Nazareth. Bedenk, jij bent … Christus! Vul je eigen naam maar op de puntjes in. En dat geldt voor iedereen, elk moment van de dag! Je bent ‘in Christus’ als je 24/7 bewust bent van Christus. Dan wandel je in het Christusbewustzijn en zie je Christus in alles en iedereen. Het oude is voorbijgegaan, zie, alles is nieuw geworden.

Zou je door willen praten over de inhoud van dit artikel?
Schroom dan niet en neem contact met ons op.

Klik hier als je je wilt abonneren op onze Blog / Infomail.

Vond je dit artikel de moeite waard om te lezen, overweeg dan een kleine financiële bijdrage. Het rekeningnummer is NL94 ASNB 0932 1927 50 t.n.v. P. Overduin.

Één reactie op “Wandelen in het Christusbewustzijn”

Wat een mooi, verhelderend, duidelijk beeld. Het hele Christendom verwart me omdat ik zoveel tegenstrijdigheden zie en zoveel prachtige mensen die anders geloven. Ik dacht, het moet ruimer, breder zijn. Hoe jullie/jij het verwoorden maakt het erg helder voor mij. Bedankt!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *